Четири години винаги първи с Областен информационен център - Смолян

Четири години винаги първи с Областен информационен център - Смолян

В продържение на три дни 9, 10 и 11 декември Областен Информационен център – гр.Смолян проведе заключителни пресконференции в рамките на проект „Изграждане и функциониране на Областен информационен център – Смолян“, финансиран от Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Събитията се състояха в градовете Златоград, Доспат и Смолян. На тях присъстваха много гости и журналисти. Бяха отчетени постигнатите резултати и дейности, проведени от ОИЦ-Смолян за периода от март 2012 г. до момента.

За този период ползвалите експертните услуги на офиса клиенти, както и посетили на изнесени приемни са близо 2000 души, а тези участвали и присъствали на събития на центъра са над 4500 души. Проведени са 92 информационни срещи в област Смолян, 29 броя изнесени приемни в 10-те общини и още много инициативи като част от национални кампании на Мрежата и други. По време на инициативите бяха организирани фотоизложби на добри практики на реализирани проекти по Оперативните програми в областта, конкурси за детски рисунки, прожекции на филми представящи добри практики по проектите:“Неопитомените Родопи“ и „Тракийското и византийското културно наследство в Родопите“, детски викторини, парад на хвърчилата, състезания, концерти, флашмоб на открито и пр.

А, на въпроса защо ОИЦ – Смолян е винаги първи през тези почти 4 години, отговора е един, а именно – винаги първи в най-актуалната информация по възможностите за финансиране от Европейския съюз. В този ред на мисли, мисията на центъра продължава и през новата година с два цикъла инфорамционни срещи из областта, минимум една обща инициатива на Мрежата, както и много тематични събития и срещи с медии, похвалиха се от цетгъра.

Вирни се горе