Четири дни за отстъпката от 5% за физическите лица

Четири дни за отстъпката от 5% за физическите лица

Четири работни дни остават до изтичане на крайния срок за ползване на отстъпката от 5% от данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица от 2016 г., напомнят от НАП. Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2017 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 2 май 2017 г.

До момента са приети над 3 500 декларации за облагане доходите на физическите лица, от тях близо 600 са изпратени по електронен път с електронен подпис и персонален идентификационен код. Срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите за 2016 г. изтича на 2 май 2017 г. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП.

Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други вариант за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.

Вирни се горе