Чепеларци събраха още около 1000 лева за операцията на съгражданина им Кирил

Чепеларци събраха още около 1000 лева за операцията на съгражданина им Кирил

На провелия се благотворителен футболен турнир в Чепеларе в помощ на лечението на Кирил Кондакчиев са събрани 900 лева. Само участниците в турнира са дарили над 600 лв. от наградния фон, отделно зрителите са дали около 300 лева за операцията на 34-годишния им съгражданин, съобщиха от пресцентъра на общината. Около 7600 лв. са събрани за лечението на Кирил, уточни пресаташето на общината Яна Димова.

Припомняме, че на 25.07.2012 г. Кирил замина за клиниката „Аджъбадем” в Истанбул, Република Турция, където след направените изследвания бе установено, че туморното образувание е доброкачествено, но въпреки това операцията е задължителна, тъй като е възможно туморът да се разрастне и да засегне други жизненоважни органи.

При престоя му в клиниката в Истанбул и направените изследвания са стрували около 2000 лв. През септември предстоят още няколко мероприятия в града, по време на които отново ще се набират средства, като нужната сума за операцията е 8000 евро.

Кирил е картотекиран в болницата и в момента, в който се събере нежната сума, ще бъде подложен на операциятата, добави Димова.

Вирни се горе