Брошките. До вчера ретро аксесоар, днес – на върха на модните класации

Брошките. До вчера ретро аксесоар, днес – на върха на модните класации

Да видим какво се случва с брошките. До вчера бяха ретро аксесоар, възприемани като поздрав от прабаба, а днес са лидер в модните класации и са най-популярната декорация за годината. Човешкият живот е непредсказуем. Животът на бижутата също. Вероятно се досещате, че тази статия ще бъде посветена на брошките. Ще намерим максимум отговори на въпроса как да се носи брошка. Ще ви предложим няколко нетривиални опции, които ще ви помогнат да се откроите от тълпата и да се превърнете в създатели на тенденции.

Наистина, дълго време се мислеше , че брошката е много специфичен, взискателен, остарял аксесоар. Като цяло, очевидно без особено значение. Но знаем, че модата е циклична. И всичко ново е добре забравено старо. Че тенденциите са склонни да се връщат точно когато никой не си спомня за тях. Брошката не прави изключение. Днес тя е върху ревера на якета, блузи и палта, върху рокли и шалове, върху чанти, поли, панталони, дори върху обувки. А в близкото минало всяко едно местоположение е имало своето значение и послание.

И така : Какви [https://broshka.bg/category/kristalni-broshki][��рошки] диктува модата днес? Различните брандове имат различни тенденции. Едни популяризират цветя. Други – брошки под формата на животни, големи и малки. Ще срещнем седефени брошки или модели с кристали под формата на панделки, птици, цвете, калинка, морско конче и други. Или пинчета костенурки, жабки, фламинго, куфар, чаша и каквото се сетите.

Как да изберете брошка?

Обърнете внимание на дизайна. Ако е ярък и самите вие ще се набивате на очи. Ако е сдържан и лаконичен, вашата брошка ще бъде само лек щрих към тоалета. Избирайки си модел, не забравяйте за модната игра на контрасти – и върху изделието, и върху дрехата. Може да предпочетете набор от брошки – както при пинчетата, обединени от конкретна тематика. И чрез тях да разкажете своя история или да демонстрирате свой стил. Не забравяйте и пропорциите. При стройните силуети – компактна брошка. При по-широките силуети – нещо по-ярко, голямо и зрелищно.

И накрая – не спирайте да експериментирате. Ако намерите нещо, останало от прабаба ви, комбинирайте с новите модели брошки, които сте си купили. Така ще вдъхнете нов живот на старото, ще демонстрирате собствен стил и светоусещане.

Вирни се горе