Богослуженията на архимандрит Висарион на Петдесетница

Богослуженията на архимандрит Висарион на Петдесетница

Богослуженията на архимандрит Висарион на Петдесетница в манастира „Света Троица“ на Кръстова гора и на храмовия празник на църквата „Свети Дух“ в Смолян

В манастирския храм „Покров на св. Богородица“ на Кръстова гора в неделя – 16 юни от 9 часа, архиерейският наместник на Смолянска духовна околия и игумен на манастира Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще възглави празничната света божествена Литургия в чест на рождения ден на Църквата – Петдесетница. Заедно с него ще съслужат отец Иван Марински от катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян и отец Константин Атанасов от храм „Свети Георги“ в Златоград. На клира ще пее църковният хор при храм „Св. Теодор Стратилат“ – Райково, с диригент Златка Маргаритова, както и манастирското братство.

На Петдесетница Църквата прославя едно от Божиите чудеса – да слезе обещаният Свети Дух върху учениците на Христос във вид на огнени езици, за да могат да предадат вярно Божието слово на човеците по всички краища на света. Тогава апостол Петър произнесъл първата проповед и честитил рождението на Христовата църква.

На следващия ден – 17 юни от 9 часа, Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще възглави празничната св. божествена Литургия по повод храмовия празник на църквата „Св. Дух“ в Смолян. С него ще съслужат председателят на храма свещеник Иван Василев и духовници от Смолян. Песенното озвучаване на Литургията ще бъде от църковния хор при храма. По традиция ще се отслужи празничен водосвет, ще има благословен обяд.

Нека и на двата големи християнски празници – Петдесетница на Кръстова гора и Свети дух в Смолян, бъдем заедно, за да въздадем отново нашата благодарност и да прославим Божията милост към всички нас!

Архиерейско наместничество – Смолян

Вирни се горе