БНТ излъчва документален филм за домакинството на Пампорово за европейското първенство по ски 2016

БНТ излъчва документален филм за домакинството на Пампорово за европейското първенство по ски 2016

С два документални филма БНТ HD ще върне зрителите към вълнуващите мигове в едни от най-престижните стартове на изминалия ски-сезон. Това са двете състезания, от календара на Международната ски федерация FIS – Европейската купа по слалом за жени, която се проведе в „Пампорово“ (9 – 10 февруари 2016) и надпреварата в гигантския слалом, състояла се в курорта „Боровец“ (12 – 13 февруари 2016).

Домакинството на България на стартове от Европейската купа по ски 2016 е огромно признание за страната ни, която вписа два ски центъра в календара на FIS за една календарна година. Изборът на популярните български курорти е резултат от отличното представяне на страната ни като организатор на стартове в алпийските ски и двата филма ще запознаят зрителите с атмосферата по време на престижните състезания. Пред камерата на БНТ своите впечатления ще споделят гости и участници от спортния елит на Стария континент, както и с легендарните български спортисти, които са свързали своята кариера с пистите на „Боровец“ и „Пампорово“ – Петър Попангелов , Борислав Киряков, Мария Киркова, Георги Кочов и др.

Документалните ленти ще разкрият на любителите на зимните спортове подробности от подготовката и организацията на подобно авторитетно спортно събитие: приносът на стотиците доброволци, участвали в подготовката на пистите, предизвикателствата, които отправя лошото времето към експертите по качеството сигурността на трасетата. Камерата на БНТ открива и любопитните ВИП гости на тези зимни празници – единствена българска олимпийска шампионка в зимните спортове – биатлонистката Екатерина Дафовска и бившият министър-председател на страната Симеон Сакс Кобургготски, съобщиха от медията.

През 2016 г. ски-центровете „Пампорово“ и „Боровец“ продължават традицията от последните десетина години България да присъства неизменно на световната и европейска ски-карта като перфектен организатор на състезания в зимните спортове в годината, в която липсата на сняг беше най-голямата заплаха за ски- сезона в Европа.

„Европейска купа по ски – Пампорово 2016 – филмът“ ще бъде излъчен в събота (19 март) от 14:30 часа, а „Европейска купа по ски – Боровец 2016 – филмът“ можете да гледате в неделя (20 март) от 12:30 часа по БНТ HD.

Вирни се горе