Близо 30 души излязоха на протест срещу назначения в Смолян

Близо 30 души излязоха на протест срещу  назначения в Смолян

Около 30 души се събраха тази вечер пред сградата на областната управа, за да протестират срещу скандални назначения на кабинета “Орешарски” в Смолян.

Митингът бе под надслов „Про-тест за Смолян”. Той бе организиран за два дни във Фейсбук, съобщи инициаторът Зарко Маринов, областен координатор на ДСБ.

Едно от исканията на протестиращите бе отстраняването на на заместник – областния управител Бейхан Дуран.

След скандирания “Мафия”, областният управител на Смолян инж. Димитър Кръстанов излезе и покани журналистите и протестиращите на среща в областната управа.

„Само по пътя на диалога може да се търси работещо решение", каза инж. Кръстанов.

Относно скандалното назначение на Бейхан Дуран, областният обясни, че са спазени всички изисквания на българските закони. Свидетелството му за съдимост безспорно показва, че има чисто съдебно минало. Преди 6 години е имало някакъв инцидент, при който е освободен от наказателна отговорност. Дуран е бил 4 години кмет на Грохотно и две години общински съветник. Нямам никакво законово и морално основание да не приемам неговото назначение. Тук съм по волята на 18 000 избиратели, а той – по волята на 10 000 избиратели,посочи инж.Кръстанов.

“Тук тече тихо и кротко турцизиране с подкрепата на БСП и Атака“, заяви координаторът на партия Национален фронт за спасение на България Анастас Коджебашев . Той заяви, че е внесъл декларация от името на партията в областната управа срещу назначенията.

Подробности с картина от протеста и срещата при областният управител – Виж Видео Част I и II.

Вирни се горе