Блъснаха майка с дете на пешеходната пътека до кръстовището на Пощата

Блъснаха майка с дете на пешеходната пътека до кръстовището на Пощата

Блъснаха 8-годишно момче с майка му на пешеходна пътека на бул. „България“ срещу Пощата в Смолян. Инцидентът е станал днес около обяд. Майката и детето тръгнали по пешеходната пътека, когато в дясната лента спрели автомобилите, за да изчакат преминаването им. В лявата лента обаче, изпреварвайки колоната, върху тях връхлетял Форд Фиеста, управляван от 79-годишен шофьор.

„В момента изясняваме обстановката, по първоначални данни вината е изцяло на шофьора", коментира директорът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.

От Спешният център съобщиха за SmolyanNews.com, че няма опасност за живота на ударените майката -40-годишната Таня Найденова, която е прокурор в Смолян и детето й, което е с леки наранявания.

"Смятам, че следва мястото да бъде обезопасено и водих разговор с директора на полицията в тази връзка да се предприемат последващи мерки, тъй като не е първи инцидент там и крие рискове и опасности за здравето на хората“, каза за SmolyanNews.com окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов, който лично посетил пострадалите в болницата.

Вирни се горе