Благотворителна кампания за борба с рака на гърдата на събора на Рожен

Благотворителна кампания за борба с рака на гърдата на събора на Рожен

Роженският събор тази година ще има и благотворителна кауза, обяви Симеон Караколев, изпълнителен директор на основния организатор на събитието Сдружение „Рожен – наследство в бъдещето“. В дните на събора, 17-19 юли, ще има кампания за набиране на средства за лечение на жени с това заболяване и на място ще бъдат поставени специални кутии за дарения.

За хората с увреждания на Националния събор на народното творчество и животновъдство „Рожен 2015“ ще бъдат създадени оптимални условия. Ще има специални места за инвалиди на временните паркинги в близост до централните входове на събитието, както подходи към терена. При нужда ще бъдат осигурявани лични асистенти, а за инвалиди, участници във фолклорния конкурс ще бъдат изградени подходи и към сцените.

Да се включат във фолклорния конкурс на Рожен са поканени и всички домове да деца, лишени от родителска грижа в страната. За да се даде възможност на децата да се изявят и да се докоснат до българската народна култура Сдружение „Рожен-Наследство в бъдещето“ ще поеме транспорта и разходите по пребиваването на детските формации и изпълнители от домовете на Събора.

Вирни се горе