Благотворителен концерт в помощ на абитуриенти в нужда организират в Смолян

Благотворителен концерт в помощ на абитуриенти в нужда организират в Смолян

За втора поредна година в Смолян ще се проведе благотворителен концерт в помощ на абитуриенти в нужда. Проявата е на 12 декември в 19.00 часа в РДТ „Николай Хайтов“. Информацията съобщи Теменужка Караджова – управител на фирма „Делю Караджа“ и основен организатор на проявата.

Първата подобна инициатива се състоя миналата година, когато бяха събрани над 2 000 лв. „Тогава успяхме да облечем 10 деца, които си отпразнуваха абитуриентския бал подобаващо. Освен това платихме и екскурзиите им. Тази година повечето от нуждаещите се абитуриенти са момчета, само едно е момиче. Надявам се хората да отворят сърцата си, да дойдат на концерта и да помогнат“, каза Теменужка Караджова.

Подкрепа в кампания оказват община Смолян и кмета Николай Мелемов, както и всички участници в концерта, които ще пеят и танцуват благотворително. Това са поп фолк фурията Кирил Атанасов, Тинчо Севдалинов, клуб по спортни танци „Далант“, Мария Каралилова, Васил Анастасов, НЧ „Светлина“ – с. Момчиловци и др. След концерта, благотворителната кампания ще продължи, като ще се поставят кутии за набиране на средства в търговски обекти. Подобна инициатива беше организирана и в Пазарджик, предстои и в Хасково. „Ние родопчани винаги сме били с големи сърца, милостиви и сърдечни, и аз вярвам, че повече хора ще подкрепят идеята и ще дойдат на концерта, за да подадем ръка на абитуриентите в нужда“, каза главният организатор Теменужка Караджова.

Вирни се горе