Благодарности и признание получи д-р Милен Врабевски в Доспат

 Благодарности и признание получи д-р Милен Врабевски в Доспат

Изключително висока оценка, благодарности и признание получи д-р Милен Врабевски, председател на Фондация “Българска памет"на 11 май по време на официална церемония в НЧ "Ив.Вазов” – гр.Доспат. В препълнената зала участие взеха: ученици, учители, родители, служители и общественици.

Събитието уважиха Иван Муцевски, началник на РИО – Смолян, инж.Веселин Калфов, секретар на община Доспат, Атанас Стоев, председател на комисията по образование и култура към ОбС – Доспат, Емил Хавальов, директор на СОУ “Д.Благоев”.

Вече 10 години Фондация „Българска памет” и основателят ѝ д-р Милен Врабевски извършват активна национална политика за възраждане на българщината, родолюбието и евроинтеграцията на младите хора чрез образованието, казаха от присъстващите на срещата. Това е първото посещение на д-р Врабевски в Доспат. Той разговаря с учениците от общините Доспат и Сърница за европейските ценности, ползите от обединена Европа и мястото на страната ни като част от европейското семейство. За необходимостта България да продължи да следва пътя на евроинтеграция, начело с младите хора.

Дейността на Фондацията и личността на д-р Врабевски развълнуваха учениците и провокираха техния интерес и активно участие в дискусията. Той успя да заинтригува всички присъстващи на дискусията с изключително позитивното си мислене и богата душевност, уважение към националните и европейските ценности. Акцентира върху създаването на родолюбивото възпитание на младите, за ролята на младите хора в развитието на европейско гражданско общество.

Д-р Врабевски заяви увереността си, че само с позитивно мислене и вяра в духовното човек може да постигне много и в живота му наистина да се случат чудесата. Той заяви и убедеността си, че именно младите хора са тези, които променят света към по-добро, на каквато кауза самият той се е посветил безрезервно и увери присъстващите, че ще подкрепи всяка добра младежка идея. Висока оценка за дейността на д-р Врабевски даде Иван Муцевски, кой заяви, че вижда парнтьор във Фондация “Българска памет”, която подпомага образователното дело. На срещата бе изтъкнато още, че и тази година от Фондацията има организирани кандидатстудентски курсове по български език и литература.

От местната администрация д-р Врабевски бе удостоен с почетния знак на община Доспат, придружен с поздравителен адрес от кмета инж.Елин Радев. Отличията бяха връчени от секретарят на община Доспат инж.Веселин Калфов.

От името на Общински съвет- Доспат, д-р Врабевски получи плакет, връчен от Атанас Стоев.

Д-р Милен Врабевски дари на СОУ „Димитър Благоев“ мултимедиен проектор и лаптоп, пое ангажимента също да осигури и оборудване на кабинета по музика в школото.

Д-р Врабевски се срещна с младежи от СОУ “Д.Благоев” – гр.Доспат, присъстваха средношколци и от училището в гр.Сърница.

След приключване на срещата се проведе официална церемония по поднасяне на венци и цветя в знак на признателност пред паметната плоча на загиналите в борбите за национално освобождение борци от община Доспат, пише Вестник на Община Доспат.

Вирни се горе