Благодарение на "Smolyan cup",малката Божидара ще пътува за операция в чужбина

Благодарение на "Smolyan cup",малката Божидара ще  пътува за операция в чужбина

Към благородната им инициатива и този път се присъединиха евродепутът Владимир Уручев и кметът Николай Мелемов

На Велика събота едни младежи с големи сърца и състрадателност към ближния играха поредния си благотворителен турнир по футбол, както се досещате това са “Smolyan Cup”. Досега те събраха 1100 лв, за да помогнат на малката Божидара да се оперира в чужбина и това ще се случи още този месец. Към благородната им кауза за пореден път се включиха евродепутатът Владимир Уручев и кметът Николай Мелемов. Те също дадоха своя лепта за малката Божидара,съобщиха от пресцентъра на общината.

Днес в Coffee and Billiard club " Bon Vivant " ще се проведе благотворителен турнир по билярд като до момента са се записали над 40 участника .Тези средства са събрани след 50 изиграни срещи с над 200 футболисти и отбелязани 300 гола в общо 24 часа мачове.

Два от трите благотворителни спортни турнира през месец април вече са в историята, направи равносметка един от организаторите на “Smolyan Cup” Антоан Шотаров. Изключително радостен съм, че този месец за пръв път имаше благотворителен баскетболен турнир и в него взеха участие 14 отбора от Смолян,Рудозем, Златоград, Девин и Гоце Делчев.Турнирът се е провел в залата на ГПЧЕ и са били събрани 201 лв за малката Божидара . Турнирът е бил организиран от Стоян и Златан Присадови , Васил Шотаров и Доброслав Петров с подкрепата на организаторите на благотворителните футболни туртнири Smolyan Cup.

След изключително оспорвани и интересни двубои шампион на първия баскетболен турнир е станал отборът от Гоце Делчев. На Велика събота в благотворителния футболен турнир мериха сили 24 отбора и 200 футболиста от Смолян и областта. Турнирът се проведе в Спортната зала и до полуфинал достигнаха отборите на “Белатрикс” , “Милан” , “Овчарите” и “Куршумите”. Изключително интересни бяха и двата полуфинални двубоя, като мачът между “Овчарите” и “Куршумите” завърши 3:3 и трябваше да се изпълнят дузпи. След тях на финала се класира отборът на “Овчарите”. На финал един срещу друг се изправиха два отбора , които се познават изключително добре и вече се бяха срещали във финален двубой – “Белатрикс” и “Овчарите” . Този път “Овчарите” взеха реванш и победиха с 3:1 .Турнирът с интерес наблюдаваха евродепутатът Владимир Уручев и кметът Николай Мелемов.

Те наградиха победителите и за пореден път изказаха подкрепата си за благородната кауза на младежите. Този път към идеята Smolyan Cup да стане международен се присъедини и Уручев.С вас се чувствам по особен начин, зареждате ме положително. Радвам се, че има такива млади хора като вас, ще ви подкрепям и ви пожелавам успех в мисията да помагате на изпадналите в беда. Вие ни давате пример какви трябва да бъдем – състрадателни, добри и да подаваме ръка на нуждаещите се.И всичко това чрез истинска спортна надпревара, каза на младежите Мелемов. Кметът получи тениска с лика на Стилиян Петров с което Smolyan cup изразиха подкрепата си към капитана на националния ни отбор в борбата му срещу рака.Те всички бяха с такива тениски.

Организаторите, Антоан Шотаров, Младен Кадиев, Димитър Овчаров , Виктор Лалев , Цветан Петров , Васил Шотаров , Златан Присадов , Стоян Присадов , Доброслав Петров и Слави Боюклиев, благориха на всички смолянчани , които ги подкрепиха и разбира се, отправиха специални благодарности към евродепутата Владимир Уручев и кмета Николай Мелемов, които подкрепиха отново каузата им и обещаха да го правят и за вбъдеще. Родопчани показаха, че са хора с големи сърца. Само една постъпка е помрачила настроението им. Леличката, охрана в езиковата гимназия,за 7 часа ни поиска 40 лева възнаграждение, защото стоеше в стаичката си. Тя е с мъничко сърце и душа. Ето заради такива българи събираме негативи като нация, коментира Шотаров, който е разочарован от поведението й.

Идеята на ентусиазираните млади хора да се занимават с благотворителност се заражда през лятото на 2011 г. Започнахме да организираме поредица от футболни срещи. Уникалното на нашия турнир, е че отборите не участват, за да спечелят, а да дарим радост и надежда на децата в домовете.

Другото ни желание беше да провокираме смолянчани да спортуват, припомни Шотаров. Той направи и равносметка за резултата от благотворителната им кауза през 2011 г. – изиграни 350 мача от над 100 отбора, отбелязани над 1000 гола и събрани 3 350 лв. Средствата са били дарени на коледните празници в Дома за сираци в Широка лъка, под формата на спортни принадлежности и подаръци за всяко дете. Отпусната е била и месечна стипендия в размер на 100 лева в продължение на една година на осмокласник от дома, който ще продължи обучението си в град Смолян и има желание да стане готвач.

Кметът Мелемов е един от основните им партньори от създаването им. Евродепутатът Владимир Уручев се присъедини и спонсорира благотворителния футболен турнир „Smolyan Cup“ 2012. Уручев е бил категоричен, всички дарения трябва да отиват директно за каузата, без да се налага събраните средства да се изразходват за подготовка на турнира. Затова той поема тези разходи.

БЛАГОРОДНАТА КАУЗА БОЖИДАРА

Организаторите на Smolyan Cup ви приканваме да се обединим около една инициатива: ДА ПОМОГНЕМ НА ЕДНО ПРЕКРАСНО МОМИЧЕ ДА ВИДИ СВЕТА ОТНОВО На малката Божидара и предстои втора очна операция в Германия, понеже тя не вижда, за която вече има осигурен спонсор. За да се случи тази операция обаче, на момиченцето от Райково са необходими общо 2500 лева, с които да се покрият разходите за пътуването и престоя в клиниката. Семейството няма финансова възможност, затова нека заедно да направим едно добро дело за Божидара.

Нека да помогнем на нашето талантливо дете от Смолян, което въпреки, че не вижда не се отказва и свири прекрасно на пиано, ходи на уроци по народно пеене, рецитира стихчета на немски и е отличничка в училище с помощта на майка си (която й е личен аситент). Божидара е едно прекрасно усмихнато дете и се нуждае от помощ. Присъединете се да направим едно добро дело.

Всяка сума независимо от размера, ще помогне по-скоро Божидара да се подложи на лечението. Ако желаеш да помогнеш, се вържи с мен на 0887656443 или с Georgi Petrov на 0878787791 , или с лично съобщение във Facebook. Божидара има и банкова сметка, която можем да ВИ предоставим !

Благодарим за подкрепата, заедно ще успеем да съберем нужната сума

Вирни се горе