Бившият главен мюфтия Мустафа Хаджи бил вербуван в Афганистан

Бившият главен мюфтия Мустафа Хаджи бил вербуван в Афганистан

Ислямистите готвят атентати в София и в Пловдив, твърди председателят на пловдивското джамийско настоятелство Ашим Асан. Кървавата баня от московското летище «Домодедово” може да се повтори и в София и в Пловдив. Това заявява пред сайта PlovdivMedia председателят на джамийското настоятелство Ашим Асан.

Асан казва още: «Готов съм да докажа на ДАНС, че в Пловдив също действат фундаменталисти. Пуснал съм сигнал до Районната прокуратура, че на улица «Бъндерица” се проповядва радикален ислямизъм. Проповеди водят Хайри и други самозвани «шейхове” и «молли”.

Обличали се като талибани – с широки ризи и шалвари. Носели дълги бради. Оглавявал ги бившият главен мюфтия Мустафа Хаджи, който е вербуван в Афганистан. Помагали му областният мюфтия на София Али Хйредин и главният секретар на мюфтийството в Смолян Бекир Терзи.

По думите му под тепетата и в пловдивското село Устина действат емисари от Афганистан, Йордания, Иран и Ирак. В Смолянско Бекир Терзи е отворил кланица, в която животните се колят с молитва, а месото, което се нарича «хелял” се продава в малките магазини в Шекер махала, Столипиново, Арман махала, които се зареждат с микробуси. Емисарите призовавали мюсюлманите да не купуват месо от християни, защото било грях.

Според Асан вуйчото на Усама Бен Ладен, шейх Адула Азис, редовно идвал в България и прекарвал тук повече от месец. С охраната си заемал цял етаж на хотел в Павел баня. Местни ислямисти им носели там храна, специално поръчана в арабски ресторант.

По думите на Асан в България развиват дейност хора от мюсюлманската секта на хапландиите, за които се смята, че стоят зад атентатите от 11 септември.

«Аз лично подадох сигнал в ДАНС, че те готвят подобен удар в софийската синагога, разказва председателят на джамийското настоятелство в Пловдив. Синагогата е до ЦУМ и метрото. Така с един удар ще поразят и трите цели, а жертвите ще са огромни.

Той твърди, че под заплаха от удари в Пловдив били големите хипермаркети – «Билла”, «Кауфланд”, ”Сани”. И най-вече «Лидъл”, в който непрекъснато имало промоции и се трупат опашки.

Вирни се горе