Библиотеката с различни инициативи по повод Националната седмица на четенето

Библиотеката с различни инициативи по повод Националната седмица на четенето

Във връзка с Националната седмица на четенето обявена от Министерството на образованието и науката, Детски отдел на Регионална библиотека “Николай Вранчев” – Смолян организира поредица прояви свързани с насърчаване на четенето и повишаването на грамотността.

Всеки ден от седмицата библиотечните специалисти представят пред малчуганите по един български детски писател.

Първи гости в библиотеката бяха учениците от четвърти „А” клас на ОУ „Иван Вазов” с ръководител г-жа Стоилова. На тяхното внимание бе представена презентация за живота и творчеството на известната българска писателка Дора Габе, творила поезия за деца след Първата световна война.

Четвъртокласниците научиха интересни факти от живота на поетесата и четоха веселите и жизнерадостни стихове от книжките „За най-малките”, „Звездица за тебе” и „Чудно нещо”. Едно от стихотворенията изпяха като песен по позна мелодия. Г-жа Стоилова им прочете разказа „Книгата”. Това настроение се пренесе и по време на библиотечния урок изнесен от библиотечните специалисти.

От изложената витрина с книжки посветена на Дора Габе порасналите малчугани се надпреварваха, кой първи да ги заеме за дома. Получиха и едногодишна безплатна регистрация, обясниха от културната институция.

Вирни се горе