Библиотечни специалисти се обучават по програма Глобални библиотеки

Библиотечни специалисти се обучават по програма Глобални библиотеки

С обучение по ИКТ на 25 март започна първата обучителна сесия за библиотечните специалисти от област Смолян. Обученията ще се провеждат в две обучителни бази – Регионална библиотека ”Н. Вранчев” и НЧ „Родопска просвета-1923”-Девин, съобщиха от регионална библиотека в Смолян.

Първото обучение в РБ–Смолян бе в направление 1 ИКТ в него бяха включени 10 специалиста, като в тази група вече има представители на нецелеви библиотеки по Програмата. Обучител в този модул бе Пламен Чингаров.

От 1 април библиотечните специалисти преминали базово обучение по Направление 3 Услуги в модерната библиотека надграждат своите знания в областта на електронните услуги предлагани в библиотеките с обучител Стефка Илиева.

В първата сесия за 2013 г. в Регионална библиотека – Смолян ще се проведе и 10-дневно обучение за хора със зрителни увреждания. Обучението се организира в партньорство със Съюза на слепите в Смолян.

В обучителната база на НЧ „Родопска просвета-1923” гр. Девин ще се проведат обучения за надграждащо обучение- Е-услуги в модерната библиотека и ИКТ – надграждащо обучение за библиотечни специалисти от общините Девин, Борино и Доспат. В Девин също ще се проведе и обучение за хора със зрителни увреждания, обясниха още от библиотеката.

Вирни се горе