БЧК започна раздаването на хранителни продукти на социално уязвими лица

БЧК започна раздаването на хранителни продукти на социално уязвими лица

От 6 април 2020 год. започна раздаването на хранителни продукти по списъци от Агенция „Социално подпомагане“ на уязвими лица използващи услугите: „ Домашен социален патронаж“, „Топъл обяд“ и подпомагани с „Домашен помощник“ и „Социален асистент“ лица.

Хранителните пакети съдържат продуктите, които бяха раздавани на предишните групи, от които най-голямата беше тази на получилите енергийни помощи за сезон 2017/2018 година.

Това не е втори транш на програмата, а нейното продължение за друга целева група. За раздаването на продуктите имаме съдействието на Общинските администрации, които организират транспорта на помощите до общините и селата на населените места.

От името на бенефициентите, благодаря и на екипите реализиращи услугите в общините, че с с тяхна помощ хранителни пакети ще стигнат отново до хората от малките населени места, в десетте общини на Смолянска област .

В списъците за подпомагане са включени 1321 лица, за които ще бъдат разпределени 39 630 килограма продукти.

Видове продукти за един бенефициент: брашно, ориз, спагети, лютеница, зелен фасул, домати стерилизирани, грах зелен, гювеч консерва, конфитюр, говеждо в собствен сос, говежди кюфтета в бял сос, пиле фрикасе консерва, консерва риба, леща, олио.

Комбинацията от продукти за лицата от различните групи е различна и всеки може да се поинтересува за точните количества от управителите на услугите или на телефон на БЧК – Смолян: 0301/63297.

Раздаването ще се извърши по време на обявената извънредна ситуация, в която работим. За да се предпазим и ние раздаващите и бенефициентите, раздаването ще е в по-облекчен режим и ще е до вратата на всеки бенефициент.

По време на допълнителното раздаване ще бъдат предоставени и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус

За повече информация: ОС на БЧК – Смолян – тел.0301/63297

Вирни се горе