Базар на местни продукти, произведени в планината на дълголетието ще се проведе в Смилян

Базар на местни продукти, произведени в планината на дълголетието ще се проведе в Смилян

БАЗАР НА МЕСТНИ ПРОДУКТИ, произведени в селищата от района на Горното поречие на р. Арда (селата Смилян, Кошница, Могилица, Арда, Сивино, Бориково, Киселчово) Базарът се организира съвместно от НЧ „Проф. д-р Ас Златаров 1927“-Смилян и комплекс „Млечен дом“ – Смилян.

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ:

Двор на комплекс „Млечен дом“- село Смилян (местонахождение – http://mlechendom.com/mestonahojdenie/)

ДАТА И ЧАС НА ПРОВЕЖДАНЕ

31.10.2020 г. от 11.00 ч. до 16.00 ч.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИ:

Комплекс „Млечен дом“ предоставя безвъзмездно площ на производители от селищата в района на Горното поречие на р. Арда да разположат свой щанд двора на комплекса, при следните условия:

Общ брой на щандовете, които могат да бъдат разположени – 6 (шест), всеки с площ не повече от 6 кв. метра;

Ще бъдат приемани заявки само на производители от района на Горното поречие на р. Арда – селищата Смилня, Кошница, Могилица, Арда, Сивино, Бориково, Киселчово, Кремене, Черешова ряка, Горово, Чеплят, Букаците). В заявката за щанд производителите посочват име и фамилия, населено място на производство на предлаганите от него продукти, брой на артикулите на щанда и наименование на продуктите, телефон и/или електронен адрес за обратна връзка със заявителя на щанда.

Заявки за щандове се приемат на ел. адрес chitalishte_smilyan@mail.bg до 16.00 ч. на 29.102020 г.

Заявките за щандове ще бъдат приемани по реда на постъпването им; след заявяване на 6-те щанда, приемането на заявки се преустановява;

Местата за щандовете в рамките на двора на комплекса се определят от домакина на базара – комплекс „Млечен дом“;

Производителите сами осигуряват щандове и оборудване за тях (стелажи, витрини, маси);

Монтирането и подреждането на щандовете става между 9.00 ч.- 11.00 ч. на 31.10.2020 г., а демонтирането им между 16.00 ч. и 18 ч. на 31.10.2020 г.

Производителите, участващи със свои щандове, са задължени да съблюдават изискванията за безопасност в условията на извънредна епидемиологична обстановка – те или лицата, предлагащи продуктите на щанда от тяхно име трябва да са поставени предпазни средства (маски, шлемове, шал), ръкавици и да осигурят на щанда си дезинфектант с вирусоцидно действие за ръце.

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТЪП НА ПОСЕТИТЕЛИ до базара:

Базарът ще бъде отворен за посетители от 11.00 ч. до 16.00 ч. на 31.10.2020 г.

Достъпът до базара ще бъде контролиран – ще бъдат допускани не повече от 20 посетители едновременно в пространството на базара, което ще бъде контролирано чрез пропускателен режим на хода на комплекс „Млечен дом“;

Посетителите на базара следва да спазват изискванията за безопасност в извънредна епидемиологична обстановка – да бъдат с правилно поставени защитни средства (маска, шлем, шал) и да спазват дистанция от два метра от други посетители по време на пребиваването си в площите на базара;

Лицето контролиращо достъпа до базарното пространство има право да откаже достъп до него на лица, не спазващи изискванията за безопасност. Организаторите на Базара на местни производители – НЧ „Проф. д-р Ас. Златаров 1927“ и комплекс „Млечен дом“- с. Смилян си запазват правото да променят условията за участие на производители и достъп на посетители при настъпване на промени в епидемиологичната обстановка и/или при влизане в сила на нови изисквания, въведени от здравните власти на национално ниво или компетентните органи на регионално ниво – РЗИ-Смолян и Областен кризисен щаб за Смолянска област.

При въвеждане на пълна забрана за провеждане на мероприятия на открито и невъзможност за провеждането на базара, организаторите ще публикуват съобщение за отмяната му на ФБ-страницата на читалището, а производителите със заявени щандове ще бъдат уведомени на посочените от тях телефон или ел. адрес за обратна връзка! Заповядайте в Смилян да напазарувате продукти, произведени в Родопите – планината на дълголетието!

Вирни се горе