Банка дари книги на библиотеката при читалище "Христо Ботев"

Банка дари книги на библиотеката при читалище "Христо Ботев"

На 8 ноември се състоя една благотворителна инициатива от страна на Обединена българска банка. Библиотеката на НЧ „Христо Ботев-1871” в Смолян получи дарение от употребявани и нови книги.

По време на официалното връчване на дарението присъстваха представители на ОББ – Мария Лазарова – регионален мениджър на Южен регион; Владимир Кавалски – шеф на ОББ, клон Смолян и Величка Марковска – инспектор на ОББ, клон Смолян. Председателят на читалището Иван Иванов с представители от читалищния колектив бяха приемащата страна на срещата.

Дарението на ОББ е знак на подкрепа на културно-историческото наследство, изкуство и наука, читалището е институция с историческа значимост и разпространител на културата и книгознанието. Чрез този жест на благотворителност библиотеката в НЧ „Христо Ботев-1871” в Смолян се сдоби с употребявани 182 тома книги и чисто нова българска литература на стойност 185 лв. По този начин Обединена българска банка подкрепя развитието на читателската дейност и заедно с читалището ще помогнат все повече хора отново да се завърнат в библиотеките и читалните. Ресурсът от литература се увеличава, разнообразява и подновява.

НЧ ”Христо Ботев-1871” в Смолян благодари на Обединена българска банка за прекрасния подарък. Надяваме се, че повече хора ще се докоснат до книгите и тяхната духовност.

Вирни се горе