Българска с рекорд на Гинес за най-нисък глас на планетата

  Българска с рекорд на Гинес за най-нисък глас на планетата

Марияна Павлова от Смолян постави рекорд на Гинес за най-нисък глас на планетата. Тя е дъщеря на народната певица Христина Лютова, предаде „Марица“.

Условието било да започне от произволна тоналност и без въздух, на полутонове, да стигне до тази, за който кандидатства – си бемол на контра октава.

Жената от дълго време мечтаела за това постижение. Вече 5 години живее в английската столица Лондон. В България също търсила спонсорство, за да успее да реализира целта си. Такова обаче не се появило.

Желанието се зародило, когато страничен човек ѝ казал, че е напълно възможно да спечели. Малката ѝ дъщеря също дала подкрепата си, защото едно подобно участие е реклама не само за майка ѝ, но и за Родопите и цялата ни родина.

Още през 2018-та поставила рекорд. Една от точките обаче не била спазена и не се признал. Двама свидетели забравят да впишат, че не е използвала хапчета, за да постигне резултата.

Платеният рекорд, който се провежда със съдия, струва около 5-6 хиляди паунда. Тонрежисьорът и собственик на студиото „The Brook“ Анри Брук обаче ѝ подава ръка безплатно. Павлова коментира, че винаги ще му бъде безкрайно благодарна.

Нашенката винаги е била най-ниският глас в различни хорове и формации. На концерти се е питало кой е мъжът, който пее. Композиторите пишели специално за нея.

Повечето от предците ѝ са лекари. Само тя и майка ѝ се занимават с музика. Твърди, че иска първи смолянчани да научат за тази вест, защото благодарение на Родопите притежава гласа си.

Вирни се горе