Българска агенция по безопасност на храните извърши 9668 проверки във връзка с Великден

Българска агенция по безопасност на храните извърши 9668  проверки във връзка с Великден

За по-малко от месец Българска агенция по безопасност на храните извърши 9668 допълнителни проверки във връзка с Великден

За по-малко от месец инспектори от Областните дирекции към Българска агенция по безопасност на храните са извършили 9668 проверки, извън текущия официален контрол. Акцент при тези проверки, бе поставен върху традиционните за празника храни и хранителни продукти, а именно: агнешко месо, козунаци, яйца и бои за яйца, салати.

Поради констатирани несъответствия са издадени 503 предписания и са съставени 240 Акта за установяване на административно нарушение. По време на проверките са бракувани и възбранени 146 опаковки боя за яйца, 7264 яйца, 4500 козунака, 1778 килограма други храни, съхранявани при неподходящи условия или без придружаващи документи за произход, както и 34 агнета без документи за произход и здравна маркировка.

Тематичните проверките ще продължат до другия религиозен празник – Гергьовден, като паралелно с това инспекторите от Българската агенция по безопасност на храните ще изпълняват и дейностите си по официален текущ контрол.

Вирни се горе