Баба Марта пристигна в Златоградската библиотека

Баба Марта пристигна в  Златоградската библиотека

Една от най -хубавите български традиции –връзване на мартеници беше отбелязана в читалищната библиотека в Златоград, съобщи Зорка Хаджиева.

Няколко дни преди 1 март децата от ЦОП подготвиха изложба „Баба Марта” ,която беше подредена в библиотеката. Потребителите и екипа на центъра ,заедно нарисуваха и изработиха интересни символи в бяло и червено изобразяващи пробуждащата се природа,предвестници на здраве и обновление. А в навечерието на 1 март представители на центъра ,завързаха мартеници на посетителите в библиотеката. Най малките –децата от Детска ясла „Мир ,които първи посетиха библиотеката„ слушаха песнички и стихове за Баба Марта, гледаха приказка и бяха закичени от библиотекарите със мартеници.

Младежите от Дневния център „Зора” – чести посетители на библиотеката ,гледаха презентация за Баба Марта,запознаха се с тематичната изложба, забавляваха се заедно със специалистите от центъра и библиотекарите. Те подариха на екипа и читателите картичка по повод 1 март и бяха закичени с мартеници.

Вирни се горе