Асфалтират ударно главните улици на Смолян

Асфалтират ударно главните улици на Смолян

Асфалтират ударно най- компрометираните участъци от главната пътна мрежа на Смолян. От сутринта екипи на пътностроителната фирма, ангажирана от община Смолян, работят по бул. „България” и локалното платно пред областна и общинска администрации. За няколко часа се ремонтираха голяма част от дупките, зейнали след зимния сезон. Заради усилените ремонтни дейности движението по централният смолянски булевард е затруднено. Препоръчително е да се използва обходен маршрут през околовръстното шосе на областния град, съобщиха от фирма Титан.

Успоредно с това се работи и по главната улица в „Станевска махала”. Шосето, което е главен път и до селата Турян и Пещера е ремонтирано на около 90%. Жителите на квартала благодариха на кмета Николай Мелемов и община Смолян, тъй като подобен ремонт не е извършван от години. Сега се пътува много по-комфортно и безопасно. След приключване на ремонтните дейности ще се премине към основно почистване и ново измиване от екипите на почистващата фирма „Титан Клинър”.

Междувременно от днес започна косене на зелените зони на кв. Устово. Екипът от отдела по озеленяване към „Титан” най-напред обхванаха градинките в района на „Чаршията”, който е най-новият парк за квартала. До края на деня ще бъде обхваната цялата централна зона, след което ще се пристъпи към междублоковите пространства.

Съгласно разпорежданията на Общинска администрация, 25-кубиковата цистерна на почистващата фирма работи по измиване на второстепенните улици в Смолян. Основно измиване се извършва на една от най-дългите улици „Дичо Петров” в района на културния комплекс и 7-СОУ „Отец Паисий”.

Активно се работи и по премахване на прорасли треви от пешеходните зони и тротоарите. С тази дейност са натоварени, както служителите по чистотата, така и работниците от програмите за заетост към общината.

Вирни се горе