Архимандрит Висарион ще отслужи Райковския Тодоровден в петък

Архимандрит Висарион ще отслужи Райковския Тодоровден в петък

На 8 февруари/ петък/ храмов празник ще отбележи църквата в Долно Райково, гр. Смолян, носеща името на непобедимия във вярата си военачалник великомъченика Теодор Стратилат, живял през четвърти век в Мала Азия.

Празничната св. Литургия ще започне от 9 часа, възглавена от архиерейския наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион. С него ще съслужат енорийският свещеник на празнуващия храм Живко Желев, секретарят на Архиерейското наместничество иконом Запян Шиков от храм „Св. Неделя“ и др. Песенното звучение ще бъде на църковния хор с диригент Златка Маргаритова. За всички празнуващи ще има благословен обяд.

Благодатно е да се участва молитвено на храмов празник. Заповядайте! Църквата почита и св. вмчк. Теодор Тирон, чийто паметен ден е на 17 февруари. А двамата канонизирани войни-великомъченици св. Теодор Стратилат и св. Теодор Тирон заедно ще бъдат почетени във всички храмове и на Тодорова събота – първата събота на Великия пост, който тази година се пада на 16 март.

Архиерейско наместничество – Смолян

Вирни се горе