Архимандрит Висарион поздрави смолянчани за Великден

Архимандрит Висарион поздрави смолянчани за Великден

Благолюбиви братя и сестри,благодат,милост и мир ! “Тоя ден е Господ сътворил: да се зарадваме и да се развеселим в него.” “Мир Вам"-възвестил Възкръсналият Христос на светите ученици, като ги утешил и укрепил вярата им в истината на Възкресението. Спасителят се явява и на нас в този Пасхален, радостен и благодатен миг, за да чуем и ние Неговия сладчайши божествен глас: "Радвайте се !” Какво величие, каква утеха, каква надежда ни дарява Господ в този пресветъл ден ! Величие, необикновено. Утеха, небесна. Надежда, вечна.

Ние многократно пеем тропара на Пасхата: “Христос възкръсна от мъртвите, като със смърт смъртта победи и на тия, които са в гробовете, живот подари.” Мисълта за вечния живот поражда в искрено вярващите желание за добро, копнеж за правда, стремеж за светлина, сила за търпение, жажда за мъдрост. Обични в Господи братя и сестри, отечески ви приканвам в този велик и светъл ден на Христовото Възкресение да забравим трудностите в живота, но да издигнем надежден поглед към Възкръсналия Господ Иисус Христос, да Го възхвалим и молим да преминем земното си поприще с достойнство и упование за наследяване на вечния живот!

Сърдечно поздравявам всички жители на Смолянска духовна околия и моля Възкръсналият Христос да ни благослови и освети, за да бъдем синове и дъщери на Светлината на света. Благодат, милост и мир от Възкръсналия Господ Иисус Христос.

ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!

Негово Високопреподобие архимандрит Висарион, архиерейски наместник на Смолянска духовна околия.

Вирни се горе