Архимандрит Висарион оглави светата Божествена Литургия на Цветница

Архимандрит Висарион оглави светата Божествена Литургия на Цветница

Архиерейският наместник на Смолянска Духовна околия архимандрит Висарион оглави светата Божествена Литургия на днешния радостен светъл пролетен празник – Вход Господен в Йерусалим в храм „Св.Висарион Смоленски”. Не случайно в този ден Църквата припомня думите на свети апостол Павел от посланието до Филипяни: „Радвайте се винаги в Господа, и пак ще кажа: радвайте се”. Защото при посрещането на Господа в Йерусалим народът се радвал: викали „осанна”, простирали дрехите си пред нозете Му, постилали пътя пред Спасителя с клонки и цветя, приветствали Го като победител на смъртта, след като Той със Своята божествена сила възкресил четиридневния Лазар.

Архимандрит Висарион благослови върбовите клонки, които богомолците си взеха след края на службата и ги отнесоха в домовете си за благословение. На службата присъстваха молитвено зам.-кметовете на община Смолян Венера Аръчкова и инж.Мариана Цекова.

Потокът от православни християни, дошли в храма, за да се поклонят пред Господа и да отнесат в своите домове осветени върбови клонки продължи през целия ден.

Вирни се горе