Архимандрит Висарион честити на всички Рождество Христово в храм „Св. Висарион Смоленски“

сряда, 26 декември 2018 г.

В Деня на Рождество Христово в катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян бе отслужена Рождественска света Литургия, възглавена от архиерейския наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион. Заедно него служиха енорийските свещеници към храма Димитър Михайлов и Иван Марински, както и иподяконите Даниел Георгиев и Георги Гаджев. Красивото песенно звучение бе на църковния хор с диригент Мария Кисьова.

Отец Иван Марински прочете Патриаршеското и синодално послание за Рождество Христово, в което се посочва, че това събитие е нечувано тайнство, обновило човешката природа и цялото тварно естество; тайнство, което е предвъзвестено още на праотците. Господ Иисус Христос живя сред човеците и ни остави Своето спасително учение, даде ни достоен пример за жертвена любов. Рождество Христово поражда в нашите души неизказана духовна радост, която ни дава сили и надежда да преодоляваме предизвикателствата на нашето време. Иисус Христос ни посочва единствения път на спасението, от който да не се отклоняваме “ни надясно, ни наляво, а да постъпваме благоразумно във всичките си предприятия”.

Честитявайки в празничния ден Рождество Христово на богомолците, архиерейският наместник архимандрит Висарион пожела Божието благословение и Неговата велика милост да бъде над всички тях и семействата им!

Архиерейско наместничество – Смолян

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009