Александър Кадиев от Чепеларе става шеф на клиентския енергоцентър в Смолян

  Александър Кадиев от Чепеларе става шеф на клиентския енергоцентър в Смолян

На среща при областният управител Недляко Славов вчера представителите от ръководството на дружеството представиха рокадите на КЕЦ ръководители от 1.10.2017 година в област Смолян. КЕЦ Смолян и КЕЦ Чепеларе ще оглави Александър Кадиев от Чепеларе, КЕЦ Девин – Бисер Хавальов, а КЕЦ Златоград – Атанас Димов. На срещата беше обсъдена и темата, свързана с предстоящи проекти на EVN за инвестиции в енергийната инфраструктура на страната, като продължение на инициативата на дружеството от 2015 в полза на организации или сдружения с обществено полезна дейност. По тази програма, миналата година беше изградено и открито оборудване и пиезопътека за „зелена" класна стая в горски парк „Амзово" край Смолян. Тя осигурява автономно захранване с енергия на класната стая, а пиезопътеката нагледно и по забавен начин демонстрира превръщането на механичната енергия в електрическа. Дейностите по изграждането й, които бяха извършени през лятото и есента на 2016 г., възлизат на обща стойност 9 360 лв., като финансирането, предоставено от EVN България е в размер на 7 460 лв.

Кадиев ще замени Пеньо Паунов, който отива в Пловдив. Рокадата ще стане на 1 октомври т.г. Сменят се и шефовете на енергоцентровете в Девин и Златоград. Началник в Девин става Бисер Хавальов, а в Златоград – Атанас Димов.

Чепеларецът Александър Кадиев е с 20-годишен стаж в системата. Бил е пет години началник на КЕЦ Асеновград и четири години и половина на КЕЦ Девин.

Днес областният управител Недялко Славов и зам.-областният Адриан Петров проведоха работна среща с председателя на УС на EVN България Робърт Дик, зам.-председателя на УС на EVN България – Калина Трифонова и Константин Величков – член на ръководството на EVN България. На срещата бяха коментирани теми, свързани с дейността на дружеството в региона.

Вирни се горе