Администрация, училища и др. се включват в голямото почистване

Администрация, училища и др. се включват в голямото почистване

Денят на голямото почистване 12-ти май наближава, припомниха от областна администрация. Нека с общи усилия направим региона по-чист и привлекателен, призоваха оттам.

Всички заедно да почистим местата, в които живеем, зоните, в които искаме да почиваме, природата, сред която искаме да заведем децата си. Да поемем своята отговорност и да положим усилия, за да върнем свежестта и очарованието на планината.

Броят на доброволците, заявили своето участие в кампанията нараства. Освен десетте общини на територията на областта до момента се включиха Областна администрация, Областна дирекция на МВР; ПГИ „Карл Маркс” – гр. Смолян – клуб по екология „Силивряк”; Професионална гимназия по туризъм – гр.Смолян; ПГ „Васил Левски” – гр. Доспат; учениците от трети клас на ОУ ”Отец Паисий”- с. Селча, община Девин; ученици от десети клас на СОУ “Никола Вапцаров” – с. Борино; ученици от ОУ ''Никола Вапцаров'' с. Црънча, с ръководител Светла Касапова;

  • Скаутски клуб „Родопски скаут” – Смолян, които ще почистват района около паметника на връх Средногорец;

OMV СМОЛЯН, с управител Веселин Камбарев; Семейството на Иво Стоянов от Смолян; Братята Янис и Александър Козареви, на 13 и 11 години, които искат да помогнат; деца – скиори и техните родители, които под ръководството на Мая Костова, ще почистват района около хижа „Студенец” в к.к. Пампорово.

Всички, които искат да живеят в по-чиста среда и да изчистят според силите си това, което не им харесва могат да го направят на 12 май. Повече информация за инициативите, предвидените мероприятия, маркираните за почистване зони и създадената организация може да получите от отговорните лица в различните общини, обясниха от областна администрация.

Вирни се горе