95 населени места са без ток в област Смолян, поредно тежко денонощие за спасителите

 95 населени места са без ток в област Смолян, поредно тежко денонощие за спасителите

За изминалото денонощие екипите на РД ПБЗН – Смолян са реагирали на 20 сигнала, подадени на телефон 112, свързани с усложнената метеорологична обстановка, съобщиха от РД ПБЗН – СМОЛЯН. Оказва се съдействие за разчистване на пътища към откъснати населени места по територията на областта. С помощта на Ратрак служители от РСПБЗН – Смолян пристигат в   с. Мугла, общ. Смолян и доставят храна и медикаменти на жителите от селото. РСПБЗН – Девин – с УТВ доставят медикаменти в м. Парна за болна жена, оказва се съдействие на ВиК за отстраняване на авария на водопровод в с. Стоманово. Група “Спасителна дейност” при РД ПБЗН – Смолян със ЗИЛ 131 отиде по направление с. Турян, общ. Смолян  и остави хляб на жителите от селото.

РСПБЗН – Златоград – с помощта на АТВ се пробива пътя за с. Страшимир и се транспортират храна и медикаменти, транспортира се храна за с. Върли дол; с джип Мазда се транспортира хляб до с. Кундево, общ Неделино; оказано е съдействие за транспортиране на болен от с. Средец, общ. Неделино.

РСПБЗН – Баните – с помощта на Ратрак се пътува за с. Траве, с. Вълчан дол и с. Дебеляново и кара хляб и медикаменти; оказано е съдействие на ЦСМП – Баните за транспортиране на болна жена.

РСПБЗН – Мадан – със ЗИЛ 131 транспортира хляб до с. Галище; отстрани опасни дървета до детска градина; отстрани опасни дървета до училище в с. Средногорци.

РСПБЗН – Рудозем – с помощта на УТВ намират и спасяват 69-годишен мъж в махала Шереметево в с. Елховец, общ. Рудозем, на когото му осигуряват храна и медикаменти.

РСПБЗН – Смолян работиха по отстраняване на паднали дървета, а екипи на група “Спасителна дейност” разчистват пътя за с. Черешките и с. Потока, общ. Смолян и достига до жителите, с помощта на моторни триони и високо проходима техника за оказване помощ.

РСПБЗН – Чепеларе – със ЗИЛ 131 работиха по извеждане на трима човека от хижа „Скалните мостове”, общ. Чепеларе, достигат до бедстващите хора, с помощта на моторни триони и високо проходима техника и ги транспортира до гр. Чепеларе.

Служителите от дежурните екипи на районните служби ПБЗН от гр. Девин и гр. Чепеларе са потушили два пожара, без преки материални загуби. Единият е възникнал в гр. Девин на ул. “Цветан Зангов” в коминно тяло на жилищен блок, а другият пожар в комин на къща – в гр. Чепеларе на ул. “Марчовска”, поради неговото непочистване.

На територията на област Смолян има 95 населени места без електрозахранване.

Вирни се горе