819 ученици се явиха на матурата по математика днес, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки

819 ученици се явиха на матурата по математика днес, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки, днес 17 юни 2020 г. беше проведен изпит по математика за Националното външно оценяване /НВО/ в 7 клас, на който се явиха 819 ученици.

Вторият изпит от НВО започна в 9.00 часа в 42 училища в Смолян и областта, и протече нормално, при спазване на правилата за информационна сигурност и всички противоепидемични мерки. Всички деца преминаха сутрешен филтър, бяха пропуснати в залите след медицински преглед и измерване на телесна температура. В двора учениците изчакваха реда си на препоръчителното разстояние от 2 метра. Всички участници в изпита – квестори, учители и ученици са с предпазни маски. 327 квестори следят за нормалното протичане на изпита. В сервизните помещения са осигурени дезинфектанти, залите са обработени и дезинфекцирани по всички изисквания и алгоритми на МЗ. Учениците са разпределени максимум по 10 души в предварително дезинфекцирани зали, на разстояние 1.5 – 2 метра. Видеонаблюдение е осигурено във всички средни училища, както и в някои от основните училища. За учениците със СОП са осигурени консултанти и съответната подкрепяща среда.

РУО Смолян напомня на родители и седмокласници, че свидетелствата за завършено основно образование трябва да бъдат издадени до 3 юли 2020 г. От 3 до 7 юли е подаването на документи за участие в приема на ученици по Наредба №10 от 01.09.2016 г. в средни училища, профилирани и професионални гимназии. Подаването на документи е само по електронен път чрез платформата https://priem.mon.bg с входящ номер на ученика и уникален код за достъп, наличен в служебната бележка на ученика.

Вирни се горе