5 основни грешки в парите, които трябва да избягвате през 2020 г.

5 основни грешки в парите, които трябва да избягвате през 2020 г.

За това, че харчим твърде много, за да спестим твърде малко, вероятно всички сме виновни, че допускаме финансово погрешни стъпки. Хубавото при грешките е, че те могат да бъдат избегнати. С приближаването на 2020 г., разгледайте тези общи финансови положения, за които искаме да ви помогнем да избегнете през новата година.

Увеличаване на лимита на вашите кредитни карти

Това, че имате супер висок кредитен лимит, не означава, че трябва да го изразходвате. Използването на всичките ви налични кредити е сигурен начин да влезете във финансова спирала, ако нямате средства да върнете баланса възможно най-скоро. Извършването на минимални месечни плащания на висок баланс също няма да помогне много, защото ще плащате огромна лихва на банката. Това просто прави баланса ви по-труден за изплащане и лесно може да ви доведе до значително задлъжняване. Освен това, изразходването на целия ви кредитен лимит увеличава използването на кредита ви, което може сериозно да повреди кредитното ви досие. Препоръчваме да не се отнасяте към кредитната си карта като към свободни пари и да се дисциплинирате, за да използвате възможно най-рядко кредитната си карта. Използването на суми, които можете да платите на заплата напълно е добър вариант за използването ѝ.

Покупки на база моментен импулс

Да приемем, че се ровите в социалната мрежа, имайки предвид бизнеса на други хора, когато видите реклама на някоя стока, която е с добро качество и изгодна цена, твърде възможно е да не издържите на изкушението. Възможно е да се изкушите да направите покупката, особено ако имате някакви спестявания или кредитна карта. Но, нуждаете ли се от нея? Купуването на артикули импулсивно, без да сте планирали, може да натовари банковата ви сметка. Опитайте да ограничите тези импровизирани покупки, като създадете бюджет , пазарувайте планирано, избягвайте сайтове за пазаруване онлайн и избирайте да не харчите пари, когато емоциите ви са високи. Ако можете да живеете без тази вещ, в крайна сметка може да не е необходимо да харчите пари за нея.

Избор да харчите, а не да спестявате

Много хора се борят да спестят пари. Проучване казва, че голям процент от хората не могат да спестяват и живеят месец за месец. Други не могат да отделят за спешни разходи.

Но това не е валидно за всеки. Ако имате късмета да ви остават излишни пари всеки месец, след като сте платили всичките си сметки или работите работа, предлагаща повишения и бонуси – помислете дали да не запазите част от тези допълнителни пари, вместо да ги харчите. Опитайте да запазите годишното възстановяване на данъка и да използвате приложения, които ви помагат да спестите от ненужни покупки. В зависимост от финансовите ви цели начинът, по който подхождате към спестяването, ще се различава от начина, по който го правят другите хора. Някои спестяват малък процент от заплатата си всеки месец, други харчат половината от това, което печелят. Разберете кое работи за вас, дори ако трябва да започнете с малки суми. Бюджетът ви дава поглед на общите ви финансови навици и ви показва къде отива по-голямата част от парите ви. По този начин можете да направите корекции, ако осъзнаете, че харчите твърде много за несъществени услуги и не достатъчно за хранителни стоки, което може да ви помогне да намалите разходите. Това е само един пример. Добре е да се придържате към набелязания бюджет, но ако се наложи да похарчите непредвидено повече, винаги можете да се възползвате от фирмите за [https://moneezy.com/bg/][��ързи кредити] .

Разходи без бюджет

Говорихме за планирането малко по-рано, но не можем да не подчертаем достатъчно важността на бюджета. Правенето на бюджет не означава, че никога не можете да харчите пари за неща, които ви харесват. Това е просто план, който поддържа разходите ви под контрол. Мислете за това като за предпазна мярка, която ви помага да избегнете грешки.

Внимавайте с хакерите

Финансовите измамници са безмилостни. Те ще използват набор от тактики, за да изплашат хората да им изпратят пари, за да не споделят любопитна лична информация. Страхът е една от най-ефективните им стратегии, но не е нужно да се хващате в капана им. Ако някой поиска да му изпратите пари, това е измама.

Вирни се горе