4х4 дни ваканция догодина

4х4 дни ваканция догодина

4х4 дни ваканция за българите през 2011 г. предлага социалният министър Тотю Младенов. Те ще бъдат гласувани днес на заседание на кабинета. Предложението за първата серия от 4 почивни дни е през март за Деня на освобождението. Тъй като 3 март през 2011 е четвъртък, то 4 март (петък) според Младенов може да бъде обявен за почивен ден. Така с уикенда дните за почивка ще станат 4.За сметка на това на 19 март (събота) ще отработваме 4 март.

Следващите почивни дни ще бъдат за Великден. За Възкресение, което тази година е 24 април (неделя), ще има три почивни дни. За следващия месец – май, има предложение за две кратки ваканции – 3 дни за Гергьовден (6 май, петък) и четири за 24 май.

През 2011 г. Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е вторник. Заради това социалният министър предлага 23 май (понеделник) да бъде обявен за почивен ден. Така ваканцията ще започне още от 21 май (събота). 23 май обаче ще се отработва на 28-ми (събота). След лятната почивка през септември отново ще има 2 кратки ваканции.

Първата ще бъде за Деня на съединението. 6 септември обаче също се пада във вторник и затова предложението на социалния министър е 5 септември (понеделник) да бъде почивен ден. Така почивните дни за Съединението ще бъдат три, тъй като на 3 септември предварително ще се отработи почивният понеделник (5 септември).

Същият месец ще има още 4 почивни дни за Деня на независимостта. 22 септември е четвъртък, затова 23-и (петък) Тотю Младенов предлага да бъде обявен за почивен. Той ще се отработва също предварително на 17 септември

Вирни се горе