45% от анкетираните в сайта SmolyanNews.com са заявили желание да се ваксинират

45% от анкетираните в сайта SmolyanNews.com са заявили желание да се ваксинират

Джипитата започват да записват желаещите да се ваксинират срещу COVID-19

Всички, които желаят да бъдат ваксинирани, трябва да заявят желанието си пред личните си лекари. Записването за безплатното и доброволно имунизиране срещу Covid-19 може да бъде осъществено по телефона или при лично посещение при общопрактикуващия лекар. Това съобщават от Българския лекарски съюз (БЛС). Списъците ще бъдат непрекъснато допълвани. Така личните лекари ще разполагат с информация, за да могат максимално адекватно и своевременно да информират и имунизират желаещите, когато ваксините бъдат доставени.

Очакванията са до края на февруари да започне четвъртата фаза от Националния ваксинационен план, която е част от масовата ваксинация. Държавата ще заплаща на медиците по 10 лева за всяка доза от двустепенните ваксини срещу коронавируса, които ще бъдат поставяни. Заплащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър.

От Сдружението на общопрактикуващите лекари призоваха всеки да заяви желанието си, ако има такова, за ваксинация при личния лекар, за да се изготвят списъци и властите да имат яснота за броя на желаещите.

Smolyannews.com е електронно издание, което разчита на мнението на своите читатели, затова преди месец публикувахме Анкета с въпрос: Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19? – отговорите на която обобщаваме днес.

45% от анкетираните в сайта за заявили, че ще се ваксинират при първа възможност. Категорично с отговор не, страх ме е са отговорили 11% от гласувалите. Колебаещите, тези които искат да изчакат или не са решили все още са 28% от гласувалите. Те са заявили – Ще изчакам да мине време, а 11% чакат руската ваксина. Макар и малък процент, но в обществото има все още хора, които заявяват,че такъв вирус няма. Два процента от анкетираните са дали такъв отговор.

Вижте резултатите: https://www.smolyannews.com/

Вирни се горе