3 300 касови апарата в Смолянско са свързани с НАП

3 300 касови апарата в Смолянско са свързани с НАП

3 300 касови апарата в Смолянско вече имат дистанционна връзка с Националната агенция за приходите. Последният срок за тези, които още не са осигурили такава е днес, 2 април, съобщи пресаташето на данъчното Недялка Чавдарова. От утре – 3 април, НАП започва проверки, които ще обхванат широк кръг търговски обекти, сред които и такива за търговия на горива.

НАП напомня, че на глоба подлежи и търговец, който след 2 април използва едновременно фискално устройство, свързано с приходната агенция и такова от стария тип. Всяка продажба, извършена след крайния срок с касов апарат, който не отговаря на изискванията, може до доведе до неблагоприятни последици за търговеца, предупреждават от НАП Пловдив и призовават лицата да направят необходимото да осигурят дистанционна връзка, съгласно нормативните изисквания, за да се избегне налагането на санкции.

Данните на НАП сочат завишаване на оборотите, отчетени на вече свързаните с приходната агенция касови апарати в страната Ако през януари те са били 12,5 млрд. лева, през февруари те са 15,1 млрд лева.

Допълнителна информация за свързването на касовите апарати със сървърите на НАП търговците могат да получат на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна, посочи Чавдарова.

Вирни се горе