23 младежи от Европа участват в шестото международно лятно училище на НАТО в Смолян

23 младежи от Европа участват в шестото международно лятно училище на НАТО в Смолян

Днес, заместник-областният управител Андриян Петров и Президентът на Атлантическия клуб в България д-р Соломон Паси официално откриха VI Лятно училище „NATO@70 the road ahead“, което за пета поредна година се провежда в Смолян. Семинарът се организира от Български Евро-Атлантически Младежки Клуб и цели да събере млади хора от различни националности заедно с хора от НПО сектора, медии и представители от правителството, за обсъждане на интересни теми, свързани с бъдещето на НАТО.

„За нас е огромна признателност, че Атлантическият клуб прие Смолян да бъде домакин за 5-ти пореден път на Лятното училище на НАТО в България, за което искам да благодаря лично на г-н Соломон Паси.“, заместник-областният управител Андриян Петров приветства, от името на областния управител Недялко Славов и от свое име, участниците, организаторите и лекторите в VI-то Лятно училище „NATO@70 the road ahead“.

В настоящото VI Лятно училище „NATO@70 the road ahead“ участват 23-ма студенти и млади професионалисти между 20 и 30 години с интерес към международните отношения, сигурността и отбраната, от България, Германия, Франция, Гърция, Унгария, Косово, Македония, Турция.

Шестото лятно училище на НАТО ще продължи до 08 юни 2019 година, като темите, които ще бъдат дискутирани са свързани с: настоящия дневен ред и бъдещето на НАТО; отношенията на НАТО и Русия; предизвикателствата, свързани с отбраната на Черно море; сътрудничеството на НАТО и ЕС; борбата с тероризма и кибер-заплахите. В програмата са предвидени посещения на участниците до исторически, културни, туристически забележителности, както и до образователни институции в региона.

Вирни се горе