220 ученици си взеха парите от първа смяна на "Мисия Смолян"

220 ученици си взеха парите от първа смяна на "Мисия Смолян"

Успешно приключи акцията по изплащане на финансовите стимули за младежите, участвали в първата смяна на инициативата “Мисия Смолян 2012”. От 270 участници, 220 получиха парите си на определените от община Смолян сборни пунктове, лично от управителят на почистващата фирма Христо Христов. Останалите 50-младежа, които отсъстваха от града, ще вземат парите си в офиса на “Титан”, който се намира на улица “П.Р.Славейков” 2 (срещу стадион “Смолян”), съобщиха оттам.

Христов поздрави младежите за инициативността им и благодари на младежите за добре свършената работа в рамките на 10 дни. Участниците също изказаха своята благодарност за перфектната организация от страна на община Смолян и почистващата фирма, която само два дни след приключване на смяната изплати заработените надници по места, за да не се разкарват групите из целия град.

На заплащанията присъстваха комплексните и преки ръководители на младежките бригади. “Най-важното е, че осигурихме максимална прозрачност, всяко дете е доволно, гражданите също”, коментира Христов. Той подчерта, че акцията е постигнала своята цел – създадени са здрави колективи, приятни емоции в лятната ваканция и възпитание на подрастващите в опазването на родния град.

Групите на “Мисия Смолян”, работили в селата, които включват общо 180 младежа ще получат финансовите си стимули в периода около 13 август, когато ще се заплати и на 85-те младежа от втора смяна в града. В срок до 10 август кметовете на кметства трябва да предоставят документацията на участниците, на базата на която се изчисляват дължимите надници, допълниха от Титан.

Вирни се горе