17-годишен спечели конкурс „Данъците, без които не можем“

17-годишен спечели конкурс „Данъците, без които не можем“

17-годишният ученик от Професионална гимназия по електроника и енергетика в Банско Антонио Банов е един от двамата победители в конкурса „Данъците, без които не можем“. Антонио спечели мобилен телефон в текстовата категория на конкурса с есето си, в което защитава тезата, че дори и на Марс „без данъци не може“. Телевизионният водещ Део награди с таблет класираната на второ място Елица Ганева от 51 СОУ „Елисавета Багряна“ от град София. Георги Георгиев от СОУ „Г.С.Раковски“ от Котел е участникът, който се класира на трето място в текстовата категория и спечели електронен четец.

Първо място във визуалната категория спечели Миладин Дончев от ПМГ „Академик Н. Обрешков“, Бургас. Неговото видео на тема „Данъците, без които не можем“ беше представено от актрисата Диляна Попова. Второ място в тази категория беше отредено за 14-годишния Явор Генчев от Габрово. Класираната на трето място – Гергана Даскалова, също получи лично своя електронен четец.

Конкурсът „Данъците, без които не можем“ беше част от образователната кампания на НАП „Влез в час с данъците“, която се проведе с подкрепата на Министерство на образованието и науката и програма „Глобални библиотеки“. В рамките на инициативата през учебната година служители от НАП Смолян се срещнаха с ученици от І СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ГПЧЕ „Иван Вазов“ и онлайн урок за учениците от СОУ „Антим Първи“ – гр. Златоград и ПГЕ „ А. С. Попов“ – гр. Девин. Над 600 младежи на възраст между 14 и 18 г. от Смолян и областта научиха повече за данъците и осигуровките.

Конкурсът „Данъците, без които не можем“ беше разделен в две категории – текстов и визуална. Наградите, за които се състезаваха участниците бяха смартфон, таблет, и електронен четец.

Над 8 000 са последователите на кампанията във фенстраницата в социалната мрежа „Фейсбук“ (www.facebook.com/vlezvchas). В рамките на шест месеца всички онлайн фенове имаха възможност да се запознаят с интересни статии по важни за младите теми – „Кога трябва да започна сам да плащам здравните си вноски?“, ”Значението на касовата бележка”, „Кога декларираме пред НАП доходите си?“ и др. Всеки фен на страницата може да види коментарите на българските известни лица, които подкрепят инициативата в кратки блицинтервюта, достъпни и в канала на НАП в YouTube.

Вирни се горе