15 машини чистят общинските пътища в Смолян

15 машини чистят общинските пътища в Смолян

15 машини са излезли да чистят пътищата в община Смолян, съобщиха от фирма “Титан Клинър”. Новообразуваната снежна покривка е от 5 см. в областния град до 15 см. по високите части на общината. Сняг от 24 часа вали и в общините Чепеларе и Мадан. Пътищата са заснежени и хлъзгави. Видимостта е намалена до 150 м. поради мъгла. Въведени са следните ограничения – всички автомобили да са с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян – Мугла, Смолян – Турян – Пещера, кв. „Езерово” на Смолян, както и в района на кв. “Каптажа”. Ограниченията важат и за района на Чепеларе, както и в селата на община Мадан. От „Титан Клинър” съобщиха, че приоритетно се работи за разчистване на индустриалните зони, второкласните и третокласни улици, подходите към гробищните паркове. Главните пътни артерии са опесъчени.

През изминалото денонощие екипите на „Титан” работиха по разчистване на лед, посочват още от фирмата. Почистен бе участък от улица „Евридика” в „Невястата”, като операцията се охраняваше от екип на полицията. Започва разчистване на леда и от „Станевска махала”.

Снеговалежът ще продължи до вторник с временни прекъсвания, сочат още прогнозите. Най-много сняг се очаква в понеделник, като прогнозната снежна покривка е 40 см. До този час на дежурният телефон на фирмата са получени около 30 сигнали от граждани и институции. Всички са проверени и към проблемните участъци е насочена техника. От фирмата призовават водачите за изключително внимание, както и да не паркират по пътните платна.

Вирни се горе