15 агнета по случай старта на сезона дари заклет ловджия на дружинките в Смолянско

15 агнета по случай старта на сезона дари заклет ловджия на дружинките в Смолянско

Заклет ловджия дари 15 агнета на ловните дружинки в района по случай старта на ловния сезон. Мирослав Фисински е ловец от осем години, като това негово хоби му носи голямо удоволствие. Мъжът членува в Арденската ловна дружинка, която наброява около 50 ловци. Мирослав решил тази година да раздаде на колегите си от съседните ловни дружинки по едно агне, за здраве и благополучие и по случай старта на ловния сезон, предаде Дарик.

„За нас, ловците, старта на сезона винаги е празник и го очакваме с нетърпение. Това е нашата страст“, разказва Мирослав. Мъжът се занимава с животновъдство, има и частна фирма в сферата на услугите, но никога не пропуска ловните излети. До сега най-големият му трофей е 180-килограмова дива свиня, която лично отстрелял в гората.

Дългоочакваната неделя обаче до момента не донесе слука на ловците от Арда, тъй като цяла нощ времето беше дъждовно. Надеждите остават за след обяд. Дори и да няма слука, това няма да попречи на доброто настроение в дружинката, категорични са родопските ловци.

Вирни се горе