1480 фирми подадоха годишния отчет за дейността чрез статистика

1480 фирми подадоха годишния отчет за дейността чрез статистика

Във връзка с удължаването на срока за подаване на годишните данъчни декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО) за отчетната 2011 г. до 2 април включително, НСИ организира дежурства в извънработно време и почивните дни за предоставяне на технически и методологически консултации.

Графикът на дежурствата с имената и телефоните на администраторите и методолозите в НСИ е качен на интернет страницата на института : www.nsi.bg в раздел Новини.

И тази година, за четвърти пореден път, фирмите имат възможност да подават Годишен отчет за дейността (ГОД) заедно с годишните декларации за облагане с подоходен данък за 2011 г. чрез съвместния проект на Националния статистически институт и Националната агенция по приходите за Единна входна точка за представяне на Годишните отчети за дейността на фирмите. Те имат избор как да подадат годишните отчети за дейността си. Възможностите са две – по електронен път в НСИ или на хартиен носител в офисите на НАП. Обменът на информация между двете институции става по служебен път, съобщиха от пресцентъра на статистиката.

През изминалата година услугата за електронно подаване на годишни отчети чрез Информационна система „Бизнес статистика” използваха 34.4% от фирмите в Смолянска област. За сравнение за страната този процент е 85. До момента по този начин Годишен отчет за дейността за 2011 г. са подали 1480 фирми от областта.

Вирни се горе