13 населени места са без ток в област Смолян

13 населени места са без ток в област Смолян

EVN България възстанови електрозахранването в над 160 населени места,към 17 часа без електрозахранване остават 94 населени места,съобщиха от дружеството.

Към момента е подобрена и обстановката в област Смолян, където без ток са 13 населени места, основно в района на общините Смолян и Баните.

Причините за аварийната ситуация с електроснабдяването са обилният снеговалеж, на места придружен със силен вятър. На много места по мрежата се стигна до скъсани електропроводи, а допълнително усложнение е затрдуненият физически достъп до съоръженията. Въпреки тежките зимни условия, екипите на EVN България успяха да възстановят много от отпадналите електропроводи и трафопостове.

Екипите на дружеството продължават работа до пълното възстановяване на електрозахранвнаето за всички населени места. Доставени са необходимите инструменти и материали с оглед осигуряване на авариен резерв. Налице е специализирана техника, високопроходими автомобили и тежка механизация, както и моторни шейни за труднодостъпните райони.

Вирни се горе