12 сгради от Смолян ще бъдат санирани по проект за енергийна ефективност

12 сгради от Смолян ще бъдат санирани по проект за енергийна ефективност

Проект „Енергийно обновяване на българските домове" финансира изпълнение на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в 36 града, сред които и Смолян.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по проекта възлиза на 50 млн. лева, а одобрените сгради получават безвъзмездно 75% от стойността на санирането. Продължителността на проекта е до юли 2015 г.

Към края на месец януари т.г. от град Смолян са подадени 15 заявления за интерес и подкрепа при Проектния мениджър, като от тях 14 са подадени в Дирекция „Обновяване на жилищни сгради" на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от Областния информационен център в Смолян.

От подадените 14 заявления 12 са одобрени, а 1 е върнат за корекция. За одобрените заявления са изработени 6 индикативни бюджета, а 1 е в процес на изработване.

Към края на януари 2014 г. всичките 6 подадени заявления за финансова помощ и изпълнение на обновяване за енергийна ефективност са сключили споразумения за финансова помощ.

Вирни се горе