101-ви Алпийски батальон посрещна празника си с обновен учебен център

101-ви Алпийски батальон посрещна празника си с обновен учебен център

Областният управител Недялко Славов поздрави подполковник Димитър Кацаров и военнослужещите в 101-ви Алпийски батальон с празника на военното формирование. Пожела им здраве и благополучие, успехи и професионално израстване, да се завръщат живи и здрави при семействата си след всяка мисия. „Тази година посрещате празника с един много хубав подарък, който сами сте си направили – прекрасният учебен център, който преди минути всички разгледахме. Поздравявам ви за вложените труд и усилия при реновирането на този център, искам да благодаря на всички спомоществователи, които дадоха своя принос тази сграда да добие сегашния си чудесен вид. Освен с нов учебен център, вие имате основания да посрещнете днешния празник с удовлетворение, заради успешното изпълнение на мисии не само на територията на нашата страна, но и за мисиите зад граница, които са част от ангажиментите ни като страна член в Евроатлантическия алианс. Имате право да се радвате на постигнатите високи резултати в спортните надпревари и в България и зад граница, които дават основание, както за вас да се говори с респект, така и за региона ни с уважение.”

Славов им пожела успешно изпълнение на задачите им и за вбъдеще, като изказа благодарности към 101-ви Алпийски батальон, пред командира на сухопътните войски ген. Боцев, за ангажираността им към обществените проблеми в града и областта като цяло. ”Държа да подчертая вашия принос в преодоляване на бедствените ситуации, за това, че благодарение на вас не допуснахме да загубим нито един човешки живот. Изказвам дълбоката си признателност и благодарност за вашите усилия!”

Тържествения концерт по случай празника на 101-ви Алпийски батальон и освещаването на реновирания учебен център на военното формирование бяха уважени от областния управител Недялко Славов, заместник-областния управител Тодор Бозуков, кметове и заместник-кметове на общини, ръководители на държавни институции и ведомства, висшестоящи представители на Българската армия, граждани и журналисти.

Вирни се горе