Обсъдиха актуални проблеми на българското здравеопазване и ролята на Клъстерите на кръгла маса в Пловдив

Обсъдиха актуални проблеми на българското здравеопазване и ролята на Клъстерите на кръгла маса в Пловдив

Сдружение „Клъстер на здравните региони” организира днес Кръгла маса, на която бяха обсъдени актуални здравни проблеми и ролята на клъстерите като платформа за идеи и развитие на така нужните нови здравни стратегии. Участие в дискусията взеха Асоциацията на бизнес клъстерите в България, водещи национални експерти, мениджъри на лечебни заведения от няколко области , както и директори на Регионални центрове по здравеопазване.

Сред по-актуалните теми бяха “Клъстер на здравните региони-роля, задачи и функции” представена от д-р Андрей Кехайов, председател на УС на Сдружение “Клъстер на здравните региони”; “Болничната медицинска помощ в България-необходимост от преструктуриране и нов начин на финансиране” с лектор д-р Тодор Черкезов. Д-р Атанас Щерев очерта “Проблемите и възможни решения при финансирането на българското здравеопазване”, а д-р Стефан Константинов представи “Прост алгоритъм за сложна политика в здравеопазването”.

Участие в здравния форум взеха и Регионалните здравни инспекции на Смолян, Пловдив, Хасково и Кърджали и Стара Загора. Директора на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева представи информация за ситуацията на здравеопазването в регион Смолян.

Вирни се горе