Обновена детска площадка откриха на събора в Петково

Обновена детска площадка откриха на събора в  Петково

И тази година Петково отбеляза традиционния събор – Петровден. Той съвпада и с храмовия празник на църквата „Св. апостоли Петър и Павел”. Депутатът д-р Даниела Дариткова , зам.-кметът Марин Захариев и кметът на селото Юлиян Чиев откриха обновената детска площадка на която най-много се радваха малчуганите и техните родители. Преди това официално беше открит празникът на Петково. През зимните месеци направихме ремонт на църквата „Св.Йоан Предтеча”. За Гергьовден беше готов и навеса на параклиса „Св.Георги” . Сега ще работим по пътя за гробищния парк и се надявам в скоро време участъкът да бъде асфалтиран. Търсят се възможности и за сградата на училището, която е необитаема и ни боли от този факт. Имаме добър диалог с община Смолян, а когато има такъв проблемите се решават лесно. Заедно ще направим всичко възможно да има добри новини за петковци, посочи в словото си Чиев. Той каза още, че празникът на селото продължава изконните традиции свързани с дом, род и родина. Петково има минало с което се гордее, има настояще, има и бъдеще.

Огромна чест, привилегия и удоволствие е да присъствам на вашия празник. Да видя, че селото е пълно с хора, че на новата детска площадка има много деца. Не забравяйте родното си място и помнете, че Петково има нужда от вас, за да започнете едно ново начало, каза в поздравлението си и Захариев. Депутатът д-р Даниела Дариткова също приветства жителите на селото. Благодаря ви, че за поредна година ме направихте съпричастна към вашия празник и традицията, защото тя ни обединява, дава ни сигурност, че ще пребъдем, каза народният представител. Тя пожела още на петковци благополучие, крепко здраве и добри думи, защото от доброто общуване ще започнат и положителните промени в нашата страна.

Традиционният празник на Петково уважиха още председателят на Общинския съвет Филип Топов и съветниците Росица Караджова, Софка Иванова, Борислав Георгиев и Милко Гавазов.

Вирни се горе