Областната организация на БЧК–Смолян проведе 64–то си отчетно събрание

Областната организация на БЧК–Смолян проведе 64–то си отчетно събрание

На 2 март 2012 г. от 16.00 – х.”Дикас” – гр.Смолян се проведе общото отчетно събрание на Смолянската Червенокръстка организация. Гости на събранието бяха проф.Здравко Маринов – член на НС на БЧК и председател на столичната организация на БЧК ; д-р Тенчо Тенев – председател на Етичната комисия на БЧК; Василка Каменова – зам.-генерален директор на НС на БЧК, Сийка Иванова – директор регионална дирекция „Социално подпомагане” – Смолян; Димитър Кузманов – представител на Областна администрация – Смолян и Костадин Марковски – представител на КАТ – Смолян.

На събранието присъстваха 23 делегати от общо 35 представители на десетте общини на Смолянска област избрани на квотен принцип за четиригодишен мандат.

Отчета на организацията бе представен по съответните направления и съдържаше богата информация за целогодишния труд на над 4200 членове и 350 доброволеца на организацията.

В своя доклад г-жа Иванова – член на Областния съвет, предложи форума да даде висока оценка за работата на всички структури на организацията – доброволци, служители, както и на ръководния й състав за изминалата година. Контролната комисия и нейния отчет бе представен от Донка Балталийска – член на Общинския съвет в Община Девин.

Плана за 2012г. бе представен от Йоланта Пойдовска – член на Областния съвет. Плана е структуриран съгласно насоките за развитието на организацията и засяга приоритетните дейности. Бюджета се представи от д-р Хаджиев – Председател на организацията в с.Борино и член на Областния съвет на БЧК – Смолян.

След направения отчет и приетите план на организацията със съответния бюджет, с чувство на удовлетвореност за постигнатото и с направения анализ за пропуснатото през изминалата година, делегатите си пожелаха да съхранят ентусиазма си и да отговорят на идващите нелеки предизвикателства на времето и през настоящата 2012 година.

Вирни се горе