Област Смолян е сред първенците с най-голям ръст на активност в инициативата "Да изчистим България заедно"

Област Смолян е сред първенците с най-голям ръст на активност в инициативата "Да изчистим България заедно"

На националната среща на партньорите в инициативата “Да изчистим България заедно” в Университетската ботаническа градина в София, Областна администрация-Смолян получи грамота за постигнати добри резултати и отлична координация между отделните институции в рамките на кампанията.

Старт на кампанията за голямото чистене, което тази година ще се състои на 4 юни, дадоха любимите лица от ефира на bTV Станислава Цалова, Емил Чолаков, Мариана Векилска, Деси Стоянова и Александър Кадиев заедно с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, представители на Министерството на земеделието и храните, на младежта и спорта, областни и общински администрации, неправителствени организации, бизнеса и медиите.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева каза, че като основен партньор на инициативата МОСВ ще осигури 40 000 комплекта чували и ръкавици за нуждите на доброволците, както и ваучери за гориво в размер на близо 80 000 лв. И тази година от министерството се ангажираха транспортираните до депата отпадъци по време на голямото чистене да не бъдат облагани с такси.

Това, което предстои през настоящата кампания е актуализиране и разширяване на партньорската мрежа, привличане на още доброволци в акцията по почистване на замърсени защитени територии и зони, които следва да се проучат на територията на всяка община и да се посочат като места, които е изключително важно да бъдат почистени.

Област Смолян се нарежда сред първите осем области в страната с най-голям ръст на активност в инициативата “Да изчистим България заедно”. Това е резултат от успешното партньорство при провеждане на предходните издания на инициативата.

Нека и през настоящата година проявим активност и отговорност, като създадем добра организация за почистването на замърсените територии в региона! Природата е нашият дом и ние трябва да се грижим за нея! С взаимни усилия можем да направим Родопа планина по-чиста и по-красива!

Вирни се горе