Кметът на Девин и заместникът му подариха флагчета на учениците в най-голямото средишно училище

Кметът на Девин и заместникът му подариха флагчета на учениците в най-голямото средишно училище

Днес, в последния ден от месец февруари 2019г. по лична инициатива и от лични средства кметът Красимир Даскалов, зам.-кметът Владимир Солаков и съвместно с представители на МКБППМН посетиха сградата на най-голямото средищно училище в Община Девин- СУ „Христо Ботев”. Там те подариха флагчета на всички деца с българския трибагреник, с желанието децата да се научат на обич и почит към българското, към родината.

Любезно бяха посрещнати от директора Георгиева и зам.-директора Шалева, които подкрепиха идеята им като организираха учениците по класове да се строят и да чуят господа управляващите, дошли да им покажат урок по възпитание на нравствени и патриотични ценности…

“В навечерието на Националния празник на Рeпублика България 3 март, нашите наследници трябва да знаят и тачат спомена за славните бойци и революционери, които чрез своята преданост и нечувано себеотрицание отдадоха живота си в името на Родината!",посочи кметът на Община Девин и поздрави учениците, като им пожела: „Любов към родината, преданост към българското” и даде за пример, че ако някой ден решат да я напуснат, винаги да я носят в сърцето си, но да се връщат, да се завърнат там, където са се родили и са закърмени, защото само там е безкористна и всеотдайна любовта към тях, навсякъде другаде те са чужденци.”, заяви Даскалов. Патриотизмът означава обич, сплотяване на националния дух, а това от най-ранна възраст е нужно да се вкорени в детското съзнание.

„Тя любовта се проявява не в думите, а в делата” е казал Апостола Левски, а дела на нашите многоуважавани местни управници не липсват и именно това е повод за гордост, пример за подражание…нека и децата ни се научат да ценят труда и стремежа на тези, които работят неуморно за да имат ТЕ по-добро бъдеще, ако пренасяш реална полза на хората около теб, тогава ти си патриот, тогава наистина носиш полза на своята страна, и значи я и обичаш, това беше основната идея,надяваме се да се оцени!" заяви градоначалникът.

Вирни се горе