Няма внесена зараза от коронавирус в Дома за възрастни хора в с.Ровина

Няма внесена зараза от коронавирус в Дома за възрастни хора в с.Ровина

Не отговарят на истината твърденията за внесена зараза от коронавирус в дома за хора с психични разстройства в село Ровина, община Смолян при проверка на служители на Агенцията за качеството на социалните услуги, извършена в периода 10-12 март 2021 г. Това заявиха в позиция от институцията след появили се такива твърдения.

Агенцията уверява, че проверката е протекла при спазване на всички противоепидемични мерки и санитарни изисквания. След приключването ѝ няма служители на Агенцията, при които е установен Ковид -19.

Първият случай на коронавирус на територията на социалното заведение е бил на служител от персонала на дома. Служителите там извършват дейността си на смени и са приходящи за заведението.

От Агенцията също така призовават колегите от социалната сфера да бъдат отговорни и да се ваксинират, за да не застрашават здравето на хората, за които работят.

Припомняме, че в сряда стана ясно, че се разраства огнището на коронавирус в Дома за възрастни хора. Заразени са още 21 още обитатели на социалното заведение. С тях случаите на COVID-19 в дома вече са 27. Болните са с леки оплаквания, изолирани са в дома под наблюдение на общопрактикуващ лекар.

Вирни се горе