Няма по-добре гледани гори от тези в община Доспат

Няма по-добре гледани гори от тези в община Доспат

Това заяви инж.Томислав Томанов, председател на Асоциацията на общинските гори в България днес по време на официалното закриване на инициативата „Седмица на гората” в община Доспат.

Събитието се проведе в ТИЦ – гр.Доспат от 15 часа, а освен инж.Томанов официални гости бяха инж.Вергил Байкалов, директор на ДГС „Доспат” и инж.Бисер Чаушев, зам.кмет на община Доспат. На събитието присъстваха и много директори на училища, учители, граждани, общественици. Откриването бе от Цанко Карталов, директор на общинско предприятие “УСООС”. От 1 до 8 април 2015 г. бяха проведени плануваните мероприятия в община Доспат. Те бяха насочени към младото поколение. Ние искахме те да се запознаят с ползите от гората, грижата за нея и опазването й, посочи той и припомни пред аудиторията инициативите, които се проведоха в рамките на „Седмицата на гората” в община Доспат. Отново бе даден акцент, че всички училища от община Доспат станаха съпричастни към мероприятията, организирани от общинско предприятие “УСООС”.

Работата на общинско предприятие “УСООС” ще продължи през цялата година, каза още Карталов. Той благодари на всички, които по един или по друг начин са станали съпричастни към инициативата „Седмица на гората”. Инж.Томанов награди училищата от община Доспат, а инж.Байкалов връчи индивидуално отличилите се в конкурса за рисунка. Томанов приветства инициативите от община Доспат и похвали организаторите. Той връчи значка от името на Асоциацията на общинските гори на директора на общинско предприятие “УСООС” Цанко Карталов за добре свършената работа, а от страна на община Доспат пък бе връчена почетна грамота на инж.Томислав Томанов. Грамотата бе поднесена от зам.кмета на общината – Бисер Чаушев.

Карталов обяви в заключение и новата инициатива на общинско предприятие “УСООС”: изкупуване на рисунките, направени от ученици, посветени на гората. Като половината от парите ще е за децата в училищата, а с другата половина ще се направят указателни табели и къщички за птици, пише Вестник на община Доспат.

Вирни се горе